Pages

Thursday, May 16, 2013

~Aqidah~

Sebenarnya, semua perkara yang kita gaduhkan tidaklah sepenting perkara yang kita tinggalkan iaitu MISI UTAMA semua para Nabi dihantar ke muka bumi iaitu untuk MEMBETULKAN AKIDAH (keyakinan dalam hati) MANUSIA...

Kalau tak undi, tak join politik, tak jatuh kafir, tak masuk neraka..

Tapi kalau tak mahu belajar aqidah sahih, aqidah salah, akidah kotor, itu confirm dah neraka..

Demokrasi ialah sistem dicipta Yahudi dan diterapkan kepada semua negara jajahan Eropah pada zaman perang dunia sebelum negara-negara jajahan tu dilepaskan atas nama "merdeka", ianya tidak lain adalah perancangan Freemason untuk menyibukkan umat manusia supaya saling bercakaran..

Dalam beratus-ratus negara yang amalkan demokrasi peninggalan eropah ni, negara mana yang aman dari pertelingkahan?

Kenapa mereka sibukkan kita dengan pergaduhan sesama kita?

Supaya kita hilang sifat Ikramul Muslimin (memuliakan sesama Muslim) iaitu sifat agung para sahabat yang dipuji Allah dalam al-quran:

"Orang-orang yang bersamanya (Muhammad) sangat keras/tegas terhadap orang kafir dan MENYANYANGI sesama mereka (Muslim)."

(Sekarang terbalik, kerana politik, kita keras terhadap Muslim dan berkasih sayang dengan kafir)

Bila kita (Muslim) sibuk bergaduh rebut kuasa, maka para tentera Dajjal boleh selesaikan misi tanpa diganggu seperti penaklukan dan pengusiran rakyat Palestin, penyeksaan rakyat Syria, Rohingya, Bangladesh, India, Bosnia dan sebagainya. Di mana-mana ada Muslim dizalimi ,dan Muslim di tempat lain hanya berpeluk tubuh dan teruskan bercakaran kerana politik, dan cerita penderitaan Muslim tu hanya di share di Facebook, Twitter dan lain-lain. Kezaliman itu hanya di maki hamun di komen, dan wujud tabung-tabung duit yang bukan sikit pengkhianatan berlaku kepada tabung-tabung tu, tiada tindakan selain tu, berbeza dengan zaman dulu yang pantang Muslim diusik, semua angkat pedang. Sekarang ini semangat "persaudaraan Islam" telah mula hancur kerana iman rosak, pembahagian negara-negara, pembahagian manusia kepada parti politik, kesibukan dunia dan kebodohan ilmu agama...

Jadi atas sebab itu daku menyeru agar kita berpolitik (sebab terpaksa) secara sihat, iaitu kita saling menyanyangi satu sama lain dan cukup kita pergi mengundi 5 tahun sekali. Kenapa perlu saling membenci, memaki, memfitnah sedangkan peluang mengundi cuma 5 tahun sekali? selebihnya?

Dosa.. Dosa.. Dosa...

Muslim yang saling caci mencaci diisytiharkan fasiq oleh lidah nabi sendiri, tak kira dia di pihak benar atau salah, di pihak tali leher atau di pihak serban...

Jadi kita tinggalkan perbalahan, berpolitiklah dengan penuh senyuman, dan sama-sama kita bersatu atas akidah islam Ahlu Sunnah Wal Jamaah..

No comments:

Post a Comment